Cart

Lubricants

Glidmedel gör sexet skönare, speciellt tillsammans med sexleksaker. Det finns många olika glidmedel och nedan listar vi hela vårt sortiment. Om du letar efter specifika glidmedel har vi följande underkategorier: Vattenbaserat glidmedel, silikonbaserat glidmedel, smaksatta glidmedel och fisting & analglidmedel. Alla olika glidmedel har sina egna fördellar. Till exempel bör du endast använda vattenbaserat glidmedel till sexleksaker, medan du med fördel använder silikonbaserat glidmedel vid vanligt sex då glidförmågan är mycket bättre. 

 

Color

Effect

Manufacturer

Volume

Flavor

Fragrance

Material

Size

Water resistant

Vibrations

Orifice

Diameter

Length

Battery type

36 of 85 products

Varför ska jag använda glidmedel? 

Det finns många anledningar att använda glidmedel utöver det faktum att det gör sex, onani och penetration mjukare och skönare. Ibland kan glidmedel vara nödvändigt för att motverka obehag under penetration eller om man vill dra ut på akten en längre stund. Då glidmedel minskar friktionen kan man ofta leka längre! Vid anal penetration är det nödvändigt att använda rikligt med glidmedel då anus inte självlubricerar på samma vis som vaginan. Därför är glidmedel att rekomendera om man till exempel använder prostatastimulatorer för att stimulera fram en prostataorgasm. Införnningen och stimuleringen blir behagligare så analväggen är känslig för friktion.

Man kan använda glidmedel tillsammans med preventivmedel som te.x kondomer. Även kvinnor som använder tampong kan använda glidmedel för lättare införing. 

 

Kan jag använda glidmedel till sexleksaker?

Vid användning av sexleksaker är det många som använder glidmedel för att föra sexleksaker fram och tillbaka över klitoris, till anallekar eller vaginal penetration. Det finns olika typer av glidmedel, antigen är det vattenbaserat, silikonbaserat eller hybrid. 

 

Vattenbaserat glidmedel

Vi rekommenderar att du använder vattenbaserat glidmedel om du ska använda dig av vuxenleksaker men det passar även till det allra mesta. Vattenbaserat glidmedel är även bra att använda i början av samlag med en kvinna innan hennes naturliga vätska börjar produceras.  

 

Silikonbaserat glidmedel

En fantastisk produkt med bra glidförmåga. Man behöver inte använda mycket för att få önskad effekt. Går utmärkt att använda till massage och intima lekar. Dock kan silikonbaserat glidmedel slita på sexleksaker och det är aningen svårare att tvätta bort. Många föredrar ändå silikonbaserat glidmedel då glidförmågan är oövervinnlig.

 

Hybrid glidmedel

Fungerar perfekt till både sex och till massage. Det är en blanding av vattenbaserat och silikonbaserat. Ibland innehåller den även olika vegetabiliska oljor. 

 

Vilket är det bästa glidmedlet?

Det gäller att man hittar rätt glidmedel som ni trivs med beroende på vad för typ av effekt man vill ha ut av det. Vi på Vuxenkul är experter inom allt som handlar om sex och dess njutning. Har ni några frågor om något specifik produkt så är det bara till att ta kontakt med oss. Vi hjälper gärna till så att du ska bli nöjd med just din produkt.

The product has been added to your cart