Cart

Omega 3

Omega 3-fettsyror är en essentiell byggsten för hjärnan och hjärtat. Det bidrar också till att minska inflammation i kroppen och kan hjälpa till att förbättra humöret. Fisk, linfrön och valnötter är bra källor till omega 3, men kan även tas som kosttillskott för en balanserad kost. 

Vad är omega 3 bra för?

Omega 3-fettsyror, de är som superhjältar för kroppen och har en hel del coola fördelar!

 

Hjärnans Supermat:

Omega 3 är grymma för hjärnan – de boostar minnet, stärker hjärnstrukturen och minskar risken för sjukdomar som demens och Alzheimers. Smart va?

 

Hjärtats Bästa Vän:

Dessa fettsyror kan hjälpa sänka blodtrycket, minska inflammation och hjälper hjärtat att jobba som det ska. De förebygger även blodproppar och hjälper motverka hjärtsjukdomar.

 

Anti-Inflammatoriska egenskaper:

Omega 3-fettsyror är också kända för sina antiinflammatoriska superkrafter. De kan lindra obekväma tillstånd som artrit och irriterande tarmar (IBS).

 

Skydd för Ögonen:

De är också viktiga för ögonhälsan och kan minska risken för åldersrelaterade ögonsjukdomar som makuladegeneration.

 

Humör-Boosters:

Och vet du vad? De är också bra för humöret! De kan minska symtom på depression och ångest och fungerar som naturliga humörhöjare.

 

Vilka olika typer av omega 3 finns det?

Det finns tre huvudsakliga typer av omega-3-fettsyror – och de är alla lite olika.

 

ALA (alfa-linolensyra)

ALA är den kortaste och finns mest i växter. Den omvandlas i kroppen till EPA och DHA, men ger också egna fördelar som att minska inflammation och blodtryck.

 

EPA (eikosapentaensyra)

EPA hittar du i fet fisk som lax och makrill. Den är super för hjärthälsan – den sänker triglycerider och blodtryck och minskar inflammation. Den är även bra för att lindra symtom vid reumatoid artrit.

 

DHA (dokosahexaensyra)

DHA är den långa fettsyran du hittar i fet fisk och sjögräs. Den är en riktig hjälte för hjärnan och ögonen. Tänk dig – den kan göra dig skarpare i tanken, hjälpa ditt minne och till och med minska risken för sjukdomar som Alzheimers. Rätt cool, eller hur?

 

Balansen mellan Omega 3 och Omega 6

Omega-6 gör massa bra saker, men om vi får i oss för mycket av det kan det leda till för mycket inflammation. Trixet är att äta mer omega-3 och lite mindre omega-6. Så, nästa gång du står i köket, tänk på att välja mat som är rik på omega-3 och ta det lite lugnt med saker som är höga i omega-6.

The product has been added to your cart